MBosman_Logo_Green_M

Stilte na de storm en nu verder

Stilte na de storm… het is toch voor de storm? Heel goed! Je bent een oplettende lezer 🙂 Voor mij geldt nu echter dat er even tijd is om stil te staan ná een drukke periode. We vallen nu ook letterlijk weer even stil… Wederom maatregelen die grote impact hebben op vele ondernemers en bedrijven. Op jou en op mij. De horeca en evenementenbranche worden veel op de proef gesteld. Twee van onze grote krachten komen daardoor extra goed van pas: creativiteit en innovativiteit.    

Eerst nog even terug naar die storm; september en oktober waren hectisch. Na de zomervakantie en een periode van beperkingen leek het weer even als vanouds. We konden weer ons ‘normale’ leven leiden. Hoe deden we dat ook alweer? Werken, sporten, feestjes, huishouden, leuke dingen doen én ontspannen. Op 25 september heb ik een geweldig feest mogen organiseren voor transportbedrijf H.M. Verploegen. Daarna een housewarming, Viktor zijn verjaardag en die van mijzelf… Leuke dingen, maar zelf moest ik ook weer even mijn draai vinden na wat veranderingen, zoals een nieuwe baan. 

Je bent toch voor jezelf begonnen? Weer correct! Onder andere deze mooie website met blog is daarvan het resultaat. Heerlijk om aan de slag te gaan met eigen projecten op het gebied van concepten, communicatie en evenementen. 

Mijn main (part time) job ligt op dit moment echter bij StartHubs. Als Projectmanager ben ik verantwoordelijk voor het opzetten en begeleiden van alle innovatie challenges die binnenkomen. Een challenge is letterlijk een uitdaging (of vraagstuk) waar organisaties of bedrijven tegenaan lopen. Soms lopen er wel 10 tot 20 tegelijk, allemaal met een andere startdatum, deadline en campagne. Aan mij de taak om deze te vertalen in begrijpelijke en pakkende taal. Het doel? Dé (startende) ondernemer aanspreken die de oplossing heeft. Want vaak is het wiel al uitgevonden… Mooie samenwerkingen komen tot stand, problemen worden opgelost en uitdagingen (van de toekomst) worden aangepakt.

Na twee challenges van het RadboudUMC volgden eind oktober maar liefst acht challenges die tegelijk live gingen. Een strakke planning en goede communicatie is dan essentieel. En zoals verwacht, liep niet alles volgens plan. Dat heb je bij elk project of evenement wel. Gelukkig zorgt een sterk team en snel kunnen schakelen ervoor dat het uiteindelijk toch goed komt. Ook in dit geval.

Na het opzetten van een challenge over het versnellen van elektrisch autorijden werd mij gevraagd of ik een bijdrage wilde leveren aan een artikel over innovatie challenges. Het artikel lees je hier!

Ik leer bij StartHubs steeds meer over effectief projectmanagement, innovatie en marketing. Op persoonlijk vlak kan ik mij op deze manier dus enorm (blijven) ontwikkelen. Daarnaast brengen de innovatieve challenges mooie samenwerkingen en/of projecten tot stand. Innovatie die de wereld een beetje mooier of makkelijker maakt. Twee vliegen in één klap dus. 

Ik geef toe, het is niet altijd makkelijk om alle ballen in de lucht te houden. Nieuwe dingen leren kost een hoop tijd en energie. Mijn enorme nieuwsgierigheid, gedrevenheid en ook koppigheid zitten me dan ook wel eens in de weg. Daarom ga ik altijd en overal bij mezelf na wat ik leuk vind om te doen en waar ik energie uit haal. Eerlijkheid duurt het langst; nog zo’n uitspraak. 

En nu verder… Op dit moment geen lopende projecten. Stilte. Tijd en ruimte om: 

  • te netwerken – Inspirerende ondernemers, waardevolle gesprekken en coole samenwerkingen!
  • mijn portfolio te updaten – Yes! Volg nu marleen_bosman_portfolio op Instagram!
  • voor te bereiden op kerst – ik ga online kerstquizen aanbieden!
  • doelen voor 2022 op te schrijven – Je bent een vooruitdenker of je bent het niet! 😉 
 

Vond je dit leuk? Delen mag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook leuk?

Dit jaar was de Utrechtse Introductietijd volledig fysiek! Hierdoor was de beleving voor de UIT-lopers natuurlijk optimaal en dat…