MBosman_Logo_Green_M

Gefeliciteerd, je bent nu Zelfstandig Ondernemer

Ik, een geboren ondernemer? Eehh.. Nee! Vooral een behoefte aan het willen ontdekken van mijn passie en elke dag kriebels voelen om dit te delen. Ik ben een bezige bij, schrijf graag en word enthousiast van creatieve ideeën of innovaties. Omdat ik mijn creativiteit niet genoeg kwijt kon bij de opleiding Psychologie ben ik na mijn Bachelor een Associate degree gaan doen tot Eventmanager. Doen wat ik leuk vind en uiteindelijk kiezen om voor mezelf te beginnen. Nu ben ik een zelfstandig ondernemer.

Wat is een ZZP’er eigenlijk? Even googlen en het eerste zoekresultaat luidt: ‘Eerst dit: zzp’ers bestaan niet.’ Serieus? 

‘Althans niet voor de wet. Zzp staat voor zelfstandig zonder personeel, in feite betekent het dat iemand die zzp’er wordt gewoon als privé persoon een bedrijf start en ondernemer wordt.’  

Ik herhaal, gewoon als privé persoon een bedrijf start. Het klopt dat je ‘gewoon’ bij de Kamer van Koophandel een afspraak maakt en dan je bedrijf inschrijft. Ook als je in mijn geval op dat moment nog niet goed weet welke kant je precies op wilt. 

Toch zijn er bij mij twee belangrijke factoren geweest waardoor ik uiteindelijk de stap heb durven zetten. Ten eerste heb ik altijd geroepen dat ik niet graag fulltime voor een vaste werkgever wil werken. Regelmatige diensten? Van 09:00 tot 17:00 uur? De hele dag dezelfde in- en uitgang door? Tuurlijk zijn er ook leuke afwisselende vaste banen. Toch geeft dat me momenteel nog een benauwend gevoel. 

Daarnaast heeft mijn broer mij aangemoedigd om voor mezelf te beginnen. Hij is al langere tijd ondernemer van een groeiend bedrijf. Hij is mijn grote voorbeeld die altijd in mij heeft geloofd. We werkten in 2015 al samen bij de bioscoop in Woerden, Annex Cinema, en nu wekelijks voor zijn eigen bedrijf (waar ik een volgende keer graag meer over schrijf). 

In mijn geval kwam na mijn inschrijving bij de KVK echt het besef dat ik particulieren en bedrijven op professionele wijze ga helpen met hun problemen, vraagstukken of projecten. Stap voor stap kon ik beter verwoorden waar mijn expertise ligt. Ik ben nog jong en besef dat ik nog veel ervaring op moet doen. Desalniettemin durf ik te zeggen dat mijn natuurlijke instinct, perfectionisme, nieuwsgierigheid en enthousiasme al voor mooie resultaten en reacties hebben geleid. 

De weg hiernaartoe heeft me al heel veel geleerd. Ik ben benieuwd wat de toekomst zal brengen. Daarvoor heb ik gelukkig genoeg ideeën en plannen. Als je nieuwsgierig bent, vind je het misschien leuk om op de hoogte te blijven:

 

Instagram

Facebook

LinkedIn

 

Wie weet komen we een keer in gesprek en helpen we elkaar verder!

Vond je dit leuk? Delen mag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook leuk?

Dit jaar was de Utrechtse Introductietijd volledig fysiek! Hierdoor was de beleving voor de UIT-lopers natuurlijk optimaal en dat…