MBosman_Logo_Green_M

Evenement van A tot Z: dagmanager

Mijn favoriete plek tijdens een verjaardag of andere gelegenheid? De keuken. Natuurlijk voor de hapjes ūüôā Daarnaast is het naar mijn ervaring vaak de plek waar gasten zich even terugtrekken. Even een babbeltje maken met de gastheer of -vrouw die ervoor wilt zorgen dat gasten niks tekortkomen. Eigenlijk vindt daar dus het organisatorisch deel plaats. Op die plek kun je mij dus vaak vinden!

Het organiseren van een evenement vraagt voorbereiding. Als eventmanager zorg ik ervoor dat er niks vergeten wordt. Ik streef altijd naar een totaalbeleving: alle zintuigen moeten geprikkeld worden, het moet persoonlijk zijn en mogelijk ook een verrassende twist hebben. Deze voorbereiding kan slechts een paar uur kosten, maar ook enkele maanden duren. Het vergt in ieder geval een duidelijke planning. Ook in mijn eigen agenda!

En die agenda staat redelijk vol. Ik ben een bezige bij: werk parttime als projectmanager, sta een dag in de week achter de bar en ondersteun mijn broer met zijn eigen groeiende onderneming. Mijn broer die mij stimuleerde om als zzp’er aan de slag te gaan. 

Heb je dan wel tijd voor een eigen onderneming? Ja. Ik heb altijd opgekeken naar mensen die deden wat ze echt leuk vinden. Voor mij is dat projectmanagement in diverse vormen – conceptontwikkeling, communicatie of evenementen. De diversiteit aan projecten is enorm, waardoor het nooit zal vervelen. Zo blijf ik ook nieuwe dingen leren, wat ik erg belangrijk vind. Ik zeg dan ook niet zo gauw nee tegen een nieuw project.

Om kwaliteit te kunnen blijven leveren en niet te bezwijken onder de druk heb ik wel een afspraak met mezelf gemaakt. De focus moet liggen op kortdurende projecten. Voor langere projecten zal ik strengere afwegingen moeten maken. Hoe graag ik ook elke klus wil aannemen!

Vandaar de oproep voor dagmanager! Dit houdt in dat ik niet of nauwelijks verantwoordelijk ben voor de voorbereiding van een evenement of project. Ik zorg ervoor dat alles op de dag zelf soepel verloopt. Met een draaiboek of programma en een korte briefing red ik mij wel. Of je vraagt me als host of presentator! 

Tuurlijk drink ik wel graag eerst een kopje koffie om kennis te maken! Of daarna, om samen na te genieten of een mooi nieuw project op te zetten ūüėȬ†

Vond je dit leuk? Delen mag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook leuk?

Dit jaar was de Utrechtse Introductietijd volledig fysiek! Hierdoor was de beleving voor de UIT-lopers natuurlijk optimaal en dat…