MBosman_Logo_Green_M

Als een waaghals op de fiets voor een nieuwe uitdaging

Bestel jij patat of friet? 

Dit was geen uitnodiging voor een discussie. Het was een trucje om je aandacht te trekken. Zo heb ik afgelopen jaren nog veel meer geleerd over communicatie, pakkend schrijven, content creëren, branding en een beetje marketing. Ik paste dit toe bij verschillende bedrijven en voor verschillende doelgroepen. Hoe valt je bericht bijvoorbeeld op tussen alle duizenden berichten waar men doorheen scrollt? 🍟 En hoe zet je mensen uiteindelijk in actie of beïnvloed je hun gedrag?

Menselijk gedrag en gedragsverandering. Ik heb er grote interesse en soms zelfs bewondering voor. Niet alleen op het gebied van marketing, maar bijvoorbeeld ook als het gaat om gezondheid of organisaties. Misschien heb je mijn blog over nudging gelezen. Dat is een motivatietechniek, waarbij mensen op subtiele wijze worden gestimuleerd gewenst gedrag te vertonen. Holle Bolle Gijs is een bekend voorbeeld. 

Komend jaar ga ik een master doen om hier verder in te duiken. Social, Health and Organisational Psychology. Een hele mond vol. Een fulltime studie van een jaar. Een studie over menselijk gedrag en gedragsverandering in een sociale, gezondheids- of organisatorische context. Ik heb gekozen voor het sociale pad; over de sociale invloed van gedrags- en attitudeverandering. 

Hoe kunnen bedrijven hun producten verkopen via reclamecampagnes? 
Hoe stimuleert de overheid de bevolking om hun donorregistratie in te vullen? 

Een nieuwe uitdaging dus! Misschien ben je hierover net zo verbaasd als mijn overstap van drie jaar Psychologie naar Eventmanagent. Dan herinner ik je even aan een van de bekendste slogans: Just do it! ✔️ 

Dus vandaag fietste ik, met honderden anderen, vanaf Utrecht centrum weer naar de Uithof. Mocht je hier niet mee bekend zijn: dit is fietsen voor gevorderden. Je sluit aan in een fietsfile, waarbij je je na elke inhaalpoging een waaghals voelt. De laatste keer dat ik mij hieraan waagde was vier jaar geleden. Een collegezaal was ook alweer 2,5 jaar terug. Het was weer even wennen… 

‘Heb je dan nog wel tijd voor je projecten en events?’ 

Huidige projecten zet ik voort, maar komend jaar ligt de focus met name op mijn master en projecten die daarbij aansluiten. Zo behoor ik nu tot een groepje projectmedewerkers van Dijksterhuis & Van Baaren. Een onderzoeks- en adviesbureau dat maatschappelijke problemen aanpakt door gedrag te veranderen. 

Ik geef trouwens de voorkeur aan patat 🍟 Mocht iemand zich dat nog afvragen.

Vond je dit leuk? Delen mag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook leuk?

Dit jaar was de Utrechtse Introductietijd volledig fysiek! Hierdoor was de beleving voor de UIT-lopers natuurlijk optimaal en dat…